Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ιδρυτής της Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.

Απεβίωσε την Παρασκευή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ιδρυτής της Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.

Ο εκλιπών γεννημένος το 1922 στην περιοχή Πεδιάδα της Κρήτης από αγροτική οικογένεια, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1947 από το Ηράκλειο της Κρήτης, ασχολούμενος με μεταφορές. Έναν χρόνο μετά μετακόμισε στην Αθήνα για να ξεκινήσει το εμπόριο οχημάτων, δραστηριότητα που διατήρησε μέχρι τέλος του βίου του, όντας ένας από τους συμβολικούς επιχειρηματίες της αυτοκίνησης.

Ήταν συνδεδεμένος κυρίως με τα επαγγελματικά οχήματα Bussing (από το 1960) και, βέβαια, τη Suzuki, την αντιπροσωπεία (αυτοκινήτων και δικύκλων) την οποία ανέλαβε το 1967.

Παράλληλα, δημιούργησε, το 1967, βιοτεχνία κατασκευής αμαξωμάτων, στη Μαγούλα της Αττικής, ενώ το σύνολο των επιχειρήσεων μετεξελίχθηκε σε όμιλο (Σφακιανάκης ΑΕΒΕ) που εδώ και πολλά χρόνια είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Σήμερα ο Όμιλος Εταιρειών Σφακιανάκη έχει δημιουργήσει, εκτός από την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Suzuki στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, πολλές παράλληλες δραστηριότητες όπως λιανική πώληση καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, υπηρεσίες μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης, ασφάλισης οχημάτων και εμπορίας ανταλλακτικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει