Ενημέρωση με ένα κλικ

Τι λένε οι Έλληνες φοιτητές από την Ισπανία που είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο

Σε καραντίνα παραμένουν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μεταξουργείου δεκάδες Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής από την Ισπανία.

Με βάση τα τεστ για τον ιό που έγιναν τη Δευτέρα από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα. Ακόμη 22 που διαγνώστηκαν αρνητικοί, αποφάσισαν οι ίδιοι να παραμείνουν στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους.

«Είμαι μέσα στο δωμάτιο, και δεν θέλω να φέρω κανέναν δικό μου άνθρωπο σε επαφή μαζί μου γιατί παρότι είμαι αρνητική θεωρώ ότι κατά 50% έχω κολλήσει την Κυριακή το βράδυ», αναφέρει μία φοιτήτρια από το γκρουπ στον ΣΚΑΪ. «Φαντάζομαι ότι έχω κολλήσει γιατί από την Κυριακή το βράδυ στην πτήση, οκ οι περισσότεροι είχαμε μάσκα, είχαμε κάποια απόσταση, αλλά το αεροπλάνο ήταν γεμάτο. Επίσης, το γεγονός ότι μας πήγαν σε ένα λεωφορείο και περιμέναμε 2-3 ώρες επίσης αυξάνει πολύ την πιθανότητα».

Μέσα από την καραντίνα μιλά και η Ράνια που φοβάται ότι έχει κολλήσει λόγω του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών. «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τη Δευτέρα κάναμε το τεστ στο οποίο βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, αποφάσισα να παραμείνω σε καραντίνα στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους γιατί ήρθα σε επαφή με άτομα που βρέθηκαν θετικά. Ήταν πολύ εύκολο για μας να βγούμε στους διαδρόμους και να μιλάμε μεταξύ μας. Κάτι το οποίο κάναμε. Ήμασταν χθες εδώ και μιλούσαμε 5-6 άτομα μαζί».

Ο Δημήτρης αποχώρησε από το ξενοδοχείο. Όπως λέει ήταν απομονωμένος από το σπίτι και η διεύθυνση μιλούσε μαζί του με σημειώματα που του άφηναν στην πόρτα. Ο ίδιος αν και βγήκε αρνητικός συνεχίζει να φοβάται μήπως εμφανίσει αργότερα συμπτώματα.

«Δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος, δηλαδή αν ήθελες να πας σε κάποιο δωμάτιο, πήγαινες. Ήταν θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής και ευθύνης. Οπότε υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Άκουγα στους διαδρόμους. Να κυκλοφορούν άνθρωποι, να ανοιγοκλείνουν οι πόρτες . Κυκλοφορούσαν όλοι ελεύθεροι στο ξενοδοχείο. Όποιος ήθελε κατέβαινε στη ρεσεψιόν. Υπήρχε μια συνεχής κίνηση από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Μιλάμε τώρα για 280 άτομα».

Αποχωρούν σταδιακά όσοι βγαίνουν αρνητικοί στον ιό

Λεωφορείο παρέλαβε τους ταξιδιώτες που βρέθηκαν αρνητικοί στην εξέταση και τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο από όπου θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη.

«Θα φύγουμε εκτός Αθήνας για να παραμείνουμε σε καραντίνα και να τηρήσουμε αυτό που προστάζει η κυβέρνηση» δηλώνουν. «Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει. Ήταν σίγουρα οργανωμένη. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω αποφεύχθηκε ένα πολύ μεγάλο λάθος που θα γινότανε».

Όσοι έφυγαν από το ξενοδοχείο βρίσκονται σε κατ’οίκον απομόνωση. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν να επιστρέψουν σε 16 διαφορετικές περιοχές εκ των οποίων οι 7 δεν είχαν, ούτε έχουν κανένα κρούσμα κορωνοιου. Χάρη δηλαδή στις κινήσεις της πολιτικής προστασίας αποφεύχθηκε η ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε αυτές τις κοινότητες.

Πηγή: skai.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More