Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Εκτοξεύτηκαν οι πολιτικοί γάμοι στη Θεσσαλονίκη!

«Μας προκαλεί εντύπωση που έχουν ζητήσει έκδοση αδείας για πολιτικό γάμο τόσα πολλά άτομα»

Οι αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικών γάμων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης σημειώνουν ρεκόρ, τις τελευταίες ημέρες και μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να ενώσουν τις ζωές τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των απαγορευτικών μέτρων που δεν επιτρέπουν τέλεση γάμων σε εκκλησίες, στρέφονται στα Δημαρχεία.

Βάσει των στοιχείων από το τμήμα δημοτολογίου, στο γραφείο πολιτικών γάμων του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την 1η Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησαν τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού έως και εχθές, είχαν κατατεθεί 57 αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου.

Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής:

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρά την κρίση με τον κορονοϊό και παρά τις απαγορεύσεις, έχουν έρθει στο δημαρχείο και έχουν ζητήσει έκδοση αδείας για πολιτικό γάμο τόσα πολλά άτομα».

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο του 2019, και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, από το ίδιο τμήμα είχαν εκδοθεί 85 εκδόσεις γάμων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αρκετοί από αυτούς τους 57 που έχουν ζητήσει άδεια για να παντρευτούν στον δήμο Θεσσαλονίκης επιθυμούν να το πράξουν και μάλιστα σύντομα.

Μέσα στον Απρίλιο είναι ήδη προγραμματισμένο να παντρευτούν άλλα 27 ζευγάρια.

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, «πέρσι τον Απρίλιο είχαμε στο δημαρχείο 36 γάμους. Φέτος έχουμε ήδη 27 και αρκετά ακόμη ζευγάρια που επιθυμούν να τελέσουν τον γάμο τους μέσα στον επόμενο μήνα, παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει ως διοίκηση με τον περιορισμό στον αριθμό των καλεσμέων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει