Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα και έναν 64χρονο άνδρα. Και οι δυο τους νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 695 ενώ μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, εκτιμούν τα κρούσματα στην Ελλάδα σε 8.000- 10.000.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, το απόγευμα της Δευτέρας, 114 άτομα νοσηλεύονται, 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν και 29 άτομα έχουν αποθεραπευθεί.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που παρευρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως το υπουργείο πραγματοποίησε την πρόσληψη ιατρών και την αύξηση κλινών για όσους νοσούν από τον κορονοϊό, όπως και την επέκταση των ΜΕΘ πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας συνολικά οι ΜΕΘ για τον κορονοϊό στην Ελλάδα πλέον είναι 2058, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 2015 προσλήψεις ιατρών.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε αναλυτικά για το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και ευχαρίστησε τόσο τους άμεσους συνεργάτες του, όσο τον πρωθυπουργό και τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει