Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στους 13 οι νεκροί στην Ελλάδα – 35 νέα κρούσματα, 530 συνολικά

Στα 530 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα το απόγευμα, στην ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού ανήλθαν στα 35.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 πρόσθεσε πως οι νοσηλευόμενοι είναι 100 και ότι εξ αυτών οι 18 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Τα 98 από τα κρούσματα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή προέλευσης.

Συνολικά 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί για τον κορονοϊό.

«Αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Σας παρακαλώ σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς. Σεβαστείτε τους» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι μας. Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε τη δέουσα ευθύνη. Υπάρχουν και κάποιοι που εξακολουθούν και σήμερα να συμπεριφέρονται απερίσκεπτα. Τους καλούμε ακόμη και τώρα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», δήλωσε από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

13 συνολικά οι νεκροί

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Τα τελευταία θύματα ήταν ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, ένας ακόμη άνδρας στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας.

Από τους 13 ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον κορονοϊό οι 11 είναι άνδρες και 2 γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού συνεχίζεται με ειδικές έκτακτες πτήσεις από Μαδρίτη, Βαρσοβία, αλλά και ένα πλοίο έρχεται από την Ανγκόλα. Αύριο δύο ακόμη πτήσεις από Ισπανία θα πραγματοποιηθούν, καθώς και από Πράγα, Κίεβο και Τιφλίδα.

Για τους επαναπατρισθέντες θα ισχύσει καραντίνα 14 ημερών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει