Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό στην Πάργα

Εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό στην Πάργα

Η καταγραφή των καταστροφών που προκάλεσαν οι 2 σεισμοί μεγέθους 4,2 και 5,6 Ρίχτερ, έχει ξεκινήσει, με τις ζημιές να παρουσιάζονται εκτεταμένες. Οι ζημιές αφορούν σπίτια και το οδικό δίκτυο, της περιοχής.

Οι 2 σεισμοί που σημειώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και στις 3 το πρωί, προκάλεσαν τον ελαφρυ τραυματισμό 3 ατόμων τα οποία διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, μετά από πτώση αντικειμένων, εντός των οικιών τους.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων Πάργας και Σουλίου αποκατέστησαν την κυκλοφορία σε δρόμους προς Καναλάκι, Σούλι, Γλυκή και άλλα χωριά, τα οποία είχαν αποκλειστεί εξαιτίας πτώσης βράχων και χωμάτων.

Στην πληγείσα περιοχή μετέβησαν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης κ.ά., οι οποίοι, συγκαλώντας επείγουσα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εκτίμησαν την κατάσταση και δρομολόγησαν τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται, έχοντας ήδη καλέσει και κλιμάκια του ΤΑΣ Κοζάνης να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή. Επίσης υπήρξε συνεργασία και με το Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και ζημιές που έχουν προκληθεί στο δρόμο Σούλι-Γλυκή.

Οι μεγαλύτερες ζημιές, φαίνεται να έχουν σημειωθεί εντοπίζονται στις Τοπικές Κοινότητες Καναλακίου, Γλυκής, Σκαφιδωτής, Σκοτεινού, Κυψέλης και σε ορισμένα χωριά του Δήμου Σουλίου, με το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού μέσης τάσης στην περιοχή Σκοτεινού- Σκαφιδωτής να έχει υποστεί κι’αυτό ζημιά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ενημερωθεί για το γεγονός, και βρίσκετε σε συνεχεία επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και για τυχόν πρόσθετες παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν.

Ήδη οι κάτοικοι των οποίων οι οικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες για εγκατάσταση, έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τυχόν κρουσμάτων προσβολής από τον κορονοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει