Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράδοση 500.000 μασκών από την Κίνα

Παράδοση 500.000 μασκών από την Κίνα

Στην αποστολή 500.000 μασκών στην Ελλάδα προέβη η Κίνα με το αεροσκάφος της Air China να προσγειώνεται σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση για την αποστολή του υγειονομικού υλικού.

«Αποτελεί ανάσα γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες και τέτοιου είδους υλικό», τόνισε ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα απέστειλε ευχαριστίες στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους των νοσοκομείων για την προσπάθεια τους.

Όσον αφορά τους πολίτες, ζήτησε  να επιδείξουν στάση ευθύνης παραμένοντας στο σπίτι τους, και συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα που γίνεται στα νοσοκομεία.

«Ζητώ από όλους να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία. Ζητώ φιλότιμο και πατριωτισμό και να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε.

Το αεροσκάφος μετέφερε μαζί με τις μάσκες και ένα μήνυμα φιλίας και συμπαράστασης.

«Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη» («Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα»), Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει