Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αποχωρούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα

Αποκλιμακώνεται η ένταση από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Αποκλιμακώνεται η ένταση από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς εξαιτίας του κορονοϊού, αποχωρούν ομαδικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που είχαν συγκεντρωθεί με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη.

Οικογένειες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, είχαν κατακλείσει τα σύνορα για πολλές ημέρες προσπαθώντας καθημερινά να περάσουν στην ελληνική μεριά, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΚΟ «Δίκτυο Αλληλεγγύης προς τους Μετανάστες», που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Bianet»:

«Επειδή οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στον καταυλισμό απέναντι από τις Καστανιές (Παζάρκουλε) είναι οι πλέον ευάλωτοι να κολλήσουν τον κορονοϊό, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη».

Περίπου 300 άνδρες της στρατοχωροφυλακής ενημέρωσαν τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Παζάρκουλε ότι θα εκκενώσουν την περιοχή και ήδη πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να μεταφέρονται με πούλμαν στο σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν για όπου αλλού θέλουν εντός Τουρκίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει