Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά

Σε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης προχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη, από την Τετάρτη θα κλείσουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά είναι τα εξής:

Σούπερ μάρκετ

Διευρύνεται το ωράριο (07:00-22:00)

Κυριακή ανοιχτά

Παραμένουν ανοιχτά
Κρεοπωλεία

Ιχθυοπωλεία

Μίνι μάρκετ

Οπωροπωλεία

Ντελίβερι

Pet Shop

Πρατήρια Καυσίμων

Ταχυμεταφορές

Συνεργεία αυτοκινήτων

Οπτικά

Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας

Τράπεζες

Από την Τετάρτη κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στα σούπερ μάρκετ γίνεται με κάρτα εισόδου και εφόσον για κάθε πελάτη που θα εισέρχεται θα αντιστοιχούν 10 τετραγωνικά μέτρα προς αποφυγή συνωστισμού. Εφικτή είναι επίσης η παράδοση παραγγελίας κατ’ οίκον μέσω της χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

«Ο μόνος δρόμος για να προφυλαχθούμε είναι η ατομική ευθύνη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ πρόκειται να διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις  7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επίσης, επιτρέπονται οι online αγορές και ανοιχτά θα παραμείνουν τα καφέ και εστιατόρια αποκλειστικά με υπηρεσίες delivery και take away.

Οι επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές

  • Επιχειρήσεις  λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή κοινώς τα εμπορικά καταστήματα (προστίθενται στη λίστα από αύριο Τετάρτη)
  • Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά
  • Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away
  • Κέντρα διασκέδασης
  • Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων
  • Βιβλιοθήκες
  • Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι
  • Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια
    Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής
  • Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος

Τέλος, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κυκλοφορούν κανονικά υπακούοντας τους κανόνες υγιεινής ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση και για τα ταξί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει