Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύνολο 228 κρουσμάτων στην Ελλάδα, 38 εντός 24ώρου

Ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Στα 38, ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, στην Ελλάδα εντός 24ώρου με ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Εντός της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι, τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 228. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα «ορφανά« κρούσματα είναι 22, ενώ 5 άτομα νοσηλεύονται σε εντατικές μονάδες διασωληνωμένοι. Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε προς όλους ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Η παρούσα κατάσταση χαρτογραφείται ως εξής: Από τα 228 κρούσματα τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενείς, οι 5 είναι διασωληνωμένοι, έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς. Το προφίλ των νοσούντων, δείχνει το 51% να είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα να λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, με μια συνολική δειγματοληψία 3.400 δειγμάτων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ αναμένεται να υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενείς με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιοδρας θεωρεί τις συνθήκες που επικρατούν στα σουπερμάρκετ επικίνδυνες, ως προς την εξάπλωση του ιού. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς τη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Την ίδια στιγμή στρέφει την προσοχή του και στους καπνιστές, θεωρώντας τους ευάλωτους στον κορωνοϊό, με βάση πειραματικά δεδομένα.

Αναφερόμενος στα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ο κ. Τσιόδρας τις αναφέρει ως ήπιες περιπτώσεις, με ελαφρά συμπτωματολογία και οι περισσότερες εξ αυτών εξ αυτών σε κατ’οίκον περιορισμό.

«Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει