Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊος: Δεύτερος νεκρός στην Ελλάδα

Πέθανε ένας ακόμη ασθενής με κορονοϊό, ο δεύτερος θάνατος από τον ιό που καταγράφεται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 92 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Μποδασάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας από τις 11 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι νοσηλεύονται ακόμα δύο συγγενείς του 92χρονου, επίσης φορείς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, την τελευταία του πνοή άφησε ο 66χρονος ο οποίος αποτελούσε το 9ο επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού στην Ελλάδα, στις 03.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 66χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τις 2 Μαρτίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας όταν επέστρεψε από την εκδρομή.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 3:15.

Στο ίδιο νοσοκομείο, νοσηλεύεται με κορονοϊό και η σύζυγος του 66χρονου, ωστόσο με πιο ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, πέντε ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ενώ 47 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, όπως σημείωσε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, τα 36 είναι υπό διερεύνηση, ενώ τα 11 είναι “ορφανά” (δηλαδή δεν έχουν σαφή πηγή έκθεσης), εκ των οποίων τα 9 βρίσκονται στην Αττική.

Παράλληλα, έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί είναι περισσότεροι από 1.000.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει