Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεταναστευτικό: Ισχυρές δυνάμεις της Frontex στον Έβρο

Ενισχύονται οι ελληνικές Ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνοριακοί φύλακες από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία της συνοριογραμμής, σε όλο το μήκος του νομού και θα επιχειρούν υπό την ευθύνη των ελληνικών Αρχών.

Μεταξύ των χωρών που ενισχύουν, μέσω της FRONTEX, τη φύλαξη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, συμπεριλαμβάνονται η Πολωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Αυστρία και η Γερμανία.

«Είμαστε εδώ, μόλις μια εβδομάδα μετά το αίτημα των ελληνικών αρχών στον Frontex για την παροχή περισσότερων αξιωματικών και εξοπλισμού για την προστασία των συνόρων τους, τα οποία είναι και τα κοινά μας εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της FRONTEX, στέλνοντας το μήνυμα πως «η παρουσία 100 στελεχών από όλη την Ευρώπη υπογραμμίζει ότι η προστασία του ευρωπαϊκού χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης αποτελεί κοινή ευθύνη όλων των κρατών μελών και του FRONTEX», τόνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δύναμη ταχείας επέμβασης ως ένα σημαντικό επιχειρησιακό ορόσημο για την FRONTEX, η οποία είναι προσηλωμένη στην προετοιμασία των ευρωπαϊκών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

«Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι συνδεδεμένες με το Σένγκεν χώρες επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να παράσχουν την αντίστοιχη συνεισφορά τους στο πλαίσιο της ομάδας ταχείας αντίδρασης», ανέφερε ο κ.Λεγκερί.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την ανάπτυξη στη συνοριακή γραμμή του Έβρου των δυνάμεων της Frontex.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει