Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισαγγελική παρέμβαση για φασίστες σε νησιά και Έβρο

Έρευνα θα διενεργηθεί και για τη φωτιά που ξέσπασε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου για εμφάνιση Γερμανών και Αυστριακών νεοναζί και φασιστών, στον Έβρο και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, καθώς και για τη φωτιά που ξέσπασε σε ημερήσια δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οργανωμένοι φασίστες κατέφθασαν στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, παίζοντας ρόλο άτυπης «πολιτοφυλακής», κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και δημοσιογράφους.

Παράλληλα, έρευνα θα διενεργηθεί και για τη φωτιά που ξέσπασε στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «One Happy Family» στη Λέσβο, η οποία προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία του προς τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς ζητά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει