Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έφτασαν στα 84 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

Σε μια μέρα καταγράφηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά πως, στην Ελλάδα τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν ήδη συνολικά τα 84.

Συνολικά και σε μια μέρα καταγράφηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα, όπως ανακοινώθηκε.

Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών οι 56 συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την ταξιδιωτική ομάδα, η οποία μετέβη στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ.

Πρόκειται για 47 ταξιδιώτες και τέσσερις επαφές τους.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, τα 81 είναι ασθενείς ελληνικής καταγωγής και οι τρεις είναι αλλοδαποί.

Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται ο 66χρονος από την Ηλεία, που ήταν το ένατο κατά σειρά κρούσμα, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος, λόγω σοβαρής πνευμονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, ενώ τόνισε πως αποφασίστηκε:

«Ισχυρή σύσταση για τα μη αναγκαία ταξίδια στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή οι άνω των 70 ετών, με χρόνια νοσήματα, με διαβήτη, οι ασθενείς με ανοσοκαταστολή».

Επίσης, αναστέλλονται οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων αλλά και ματαίωση του ημιμαραθωνίου.

Ακόμα, αναστέλλονται οι συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, ενώ συνίσταται σε συνεδριάσεις όπως δημοτικά συμβούλια να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, η επιτροπή εκτίμησε ότι αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες περαιτέρω αύξηση και των κρουσμάτων που δεν συνδέονται άμεσα με άτομα που ταξίδεψαν σε Ιταλία ή Κίνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως ο κορονοϊός Covid-19 «βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες» και όπως πρόσθεσε θα πρέπει να περιορίσουν τις κινήσεις τους, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει