Ενημέρωση με ένα κλικ

Προσφυγικό: Χιλιάδες κόσμου συρρέουν αδιάλειπτα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα

Πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να φύγουν από την Τουρκία

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συρρεύσει στο συνοριακό σταθμό κοντά στο χωριό Καστανιές.

Ο αριθμός των ατόμων που υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα από την Παρασκευή μέχρι σήμερα εκτιμάται πως ξεπερνάει τους 10.000, ενώ σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές σε 4 μέρες απετράπησαν 24.203 απόπειρες να περάσουν τα σύνορα.

Ισχυρές δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας φρουρούν την περιοχή, ενισχύοντας τη συνοριογραμμή, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό, όσο και προσθέτοντας συρματοπλέγματα στον φράχτη, ενώ αστυνομία και στρατός απωθούν το συγκεντρωμένο πλήθος με παράταξη στρατιωτικών οχημάτων και ρίψη δακρυγόνων.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από εκπρόσωπο των κυβερνητικών αρχών στους δημοσιογράφους, 24.203 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 183 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Μόνο σήμερα απετράπη η είσοδος σε συνολικά 4.354 άτομα ενώ συνελήφθησαν 42 που εισήλθαν στην Ελλάδα τις 2 προηγούμενες μέρες συνελήφθησαν και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον τους και έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης.

Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν φαίνεται ότι διήλθαν από περιφερειακά περάσματα, την ώρα που αστυνομία και στρατός διενεργούν περιπολίες με οχήματα και φακούς νύχτα και μέρα.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα
  • Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες, για παράνομη είσοδο, σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή ο καθ’ ένας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει