Ενημέρωση με ένα κλικ

Frontex: Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα επιδεινωθεί!

Εμπιστευτική έκθεση μιλά για «μαζικές προσφυγικές ροές»

Η Frontex σε εμπιστευτική της αναφορά, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», εκτιμά πως η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναμένεται να επιδεινωθεί!

Όπως αναγράφεται στην αναφορά, μετά το άνοιγμα των συνόρων εκ μέρους της Τουρκίας, η Frontex αναμένει, «μαζικές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές» προς την Ελλάδα.

Για «μαζικές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα», κάνει λόγο η διαβαθμισμένη ως εσωτερική και εμπιστευτική αναφορά της Frontex.

«Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει ως εκεί, οπότε η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων» επισημαίνεται στην αναφορά.

Σύμφωνα με την αναφορά της Frontex, που έχει συνταχθεί με σκοπό να διαβιβασθεί προς τα πολιτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας λόγος για τις πρόσφατες εξελίξεις είναι και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Τα νέα που έχουν διαδοθεί εκεί αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής μετακίνησης από την Τουρκία προς τα σύνορα της Ευρώπης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει