Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Επτά κρούσματα στην Ελλάδα – Φόβοι για αύξηση

Οι 3 από τους 7 ασθενείς μολύνθηκαν εντός Ελλάδας!

Αυξάνονται οι φόβοι για την επιδημία του κορονοϊού και στην Ελλάδα όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, με τους επιστήμονες και τις υγειονομικές αρχές να συστήνουν ψυχραιμία αλλά και να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Στη χώρα μας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα επτά, αλλά αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η αύξηση των ασθενών που δεν έχουν νοσήσει στην Ιταλία, καθώς οι 3 από τους συνολικά 7 ασθενείς μολύνθηκαν εντός Ελλάδας!

Οι περιπτώσεις των κρουσμάτων που νόσησαν στην Ιταλία, πιθανολογείται ότι είναι πολύ περισσότεροι από όσα έχουν εντοπιστεί και πλέον, όσοι από αυτούς δεν νοσηλεύονται θα συνεχίζουν να μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Αυτό συνέβη στα τελευταία τρία από τα συνολικά επτά άτομα που νοσηλεύονται στη χώρα μας, δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά κόλλησαν τον κορονοϊό με εγχώρια μετάδοση, δηλαδή από κάποιον ασθενή με το οποίο ήρθε σε επαφή.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και με βάση την εμπειρία χωρών με πολλά κρούσματα, όπως η Κίνα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που νοσούν και στη χώρα μας και δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι ασυμπτωματικοί φορείς ή τα κρούσματα χαμηλής κλινικής εκδήλωσης, δηλαδή όσοι νοσούν με ήπια συμπτώματα, δυσχεραίνουν τον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Η «σιωπηλή» διάδοση της νόσου είναι ο λόγος που δεν έγινε κατορθωτό να περιοριστεί έγκαιρα η επιδημία και εξαπλώνεται πλέον ανενόχλητη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Έκρηξη σε ελαφρά περιστατικά δεν αποκλείεται να υπάρξει και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, και γι’ αυτό το ενδεχόμενο προετοιμάζονται καθώς, θα είναι ασθενείς με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του απλού κρυολογήματος.

Τα τέσσερα από τα επτά περιστατικά που νοσηλεύονται στην Ελλάδα, οι άνθρωποι νόσησαν από τον κορονοϊό COVID-19 στη Βόρεια Ιταλία, στην οποία ενδημεί ο ιός με εκατοντάδες κρούσματα και αρκετούς θανάτους ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας ήδη συμπτώματα, ή ανέπτυξαν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους.

Πρόκειται για:

  • Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.
  • Την 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» και που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.
  • Την 36χρονη γυναίκα από το Περιστέρι, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» και η οποία είχε επίσης είχε βρεθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας.
  • Τον άνδρα που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Οι νοσηλευόμενοι που νόσησαν χωρίς να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας

Τα εγχώριας μετάδοσης νοσηλευόμενα άτομα εστιάζονται κυρίως στην 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, κόλλησε τον κορονοϊό COVID-19:

Στην 40χρονη γυναίκα από Μαρούσι, τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού:

  • Όπως έγινε γνωστό μόλις χθες, ένας άνδρας ο οποίος βρέθηκε σε στενή επαφή μαζί της, ανέπτυξε συμπτώματα της νόσου και τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει