Ενημέρωση με ένα κλικ

Βράζει ο Έβρος – Για δεύτερη νύχτα 10.000 στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ένα ακόμα δύσκολο βράδυ στην περιοχή των συνόρων

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει για ακόμα ένα βράδυ ο Έβρος, καθώς μέχρι και 15.000 μετανάστες μπορεί να βρίσκονται, στα σύνορα του Έβρου, σύμφωνα με αναφορές του Γερμανικού Spiegel, ενώ η Τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο για 30.000.
To Σάββατο οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία. Άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα, απέναντι στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο των Καστανεών.

Παρόλα αυτά η καθημερινότητα των κατοίκων στις Καστανιές, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, αφού ούτως ή άλλως η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους.

Στον αγώνα που καταβάλλουν οι συνοριοφύλακες ώστε να κρατήσουν τα σύνορα θωρακισμένα απέναντι στις χιλιάδες προσφυγικές ροές μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Παναγιώτης Καρέλας.

Όπως τόνισε, την κατάσταση δυσχεραίνει η προπαγάνδα και οι πιέσεις από την τουρκική πλευρά, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ύστερα από τις εξαγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν δραματικά. Αναφέρθηκε στο σκηνικό συγκρούσεων στον Έβρο, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, ενώ ανέφερε πως έχουν σταλεί ενισχύσεις από όλη την επικράτεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει