Ενημέρωση με ένα κλικ

Χίος: Επεισόδια και φωτιές σε σκηνές προσφύγων στη ΒΙΑΛ – 8 τραυματίες

Επεκτάθηκαν μετά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, τα επεισόδια και οι συμπλοκές μεταξύ αραβόφωνων και Σομαλών στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, με την αστυνομία και τα ΜΑΤ να τρέχουν και να μπαίνουν ανάμεσά τους, κάνοντας και χρήση χημικών και την πυροσβεστική υπηρεσία να σβήνει τις φωτιές στις σκηνές.

Μέχρι στιγμής, από τα σημερινά επεισόδια κάηκαν 13 σκηνές εκτός του ΚΥΤ, με τις αντιμαχόμενες ομάδες να καίνε η μια τις σκηνές της άλλης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, το πεδίο των επεισοδίων βρίσκεται μέσα στα χωράφια, στην περιοχή του Χαλκειούς, όπου και διαβιούν χιλιάδες άνθρωποι στιβαγμένοι σε πρόχειρες και αυτοσχέδιος σκηνές.

Στο νοσοκομείο Χίου μεταφέροντα συνεχώς ή μεταβαίνουν μόνοι τους αρκετοί τραυματίες, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν ότι πλην μίας ενδεχομένως περίπτωσης δεν πρόκειται για σοβαρά περιστατικά. Συνολικά, σήμερα Σάββατο διακομίσθηκαν ή πήγαν μόνοι τους στο τμήμα επειγόντων οκτώ άτομα εκ των οποίων επτά Σομαλοί κι ένας Σύριος.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους «αρχηγούς» των αντιμαχομένων ομάδων, προκειμένου να επέλθει ηρεμία στην ΒΙΑΛ, η οποία προς το παρόν υπάρχει, αλλά ουδείς είναι βέβαιος για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις αμέσως επόμενες ώρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει