Ενημέρωση με ένα κλικ

Έβρος: Χιλιάδες μετανάστες «πολιορκούν» τα σύνορα (φώτο)

Βίντεο-ντοκουμέντο

Έκρυθμη παραμένει για δεύτερη μέρα η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί εκ νέου με νέο τεράστιο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη.

Το πρωί του Σαββάτου έλαβε χώρα νέος γύρος επεισοδίων, όταν χιλιάδες μετανάστες -περί τους 4.000 σύμφωνα με την ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης- επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, και οι τούρκοι αστυνομικοί -εκτός από τους έλληνες- έκαναν χρήση δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά.

¸

Σύμφωνα με το evros-news.gr, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τις συνεχείς περιπολίες στρατιωτών και συνοριοφυλάκων οι μετανάστες προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να περάσουν στο ελληνικό έδαφος σπάζοντας τον κλοιό στις Καστανιές παρά την χρήση δακρυγόνων.

¸

Με το φως της ημέρας έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες, και ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος, να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Έβρου για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου.

Ο εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της FRONTEX και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων και στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1,  βανάκια σταμάτησαν στις όχθες του Έβρου από την τουρκική πλευρά και αποβίβασαν δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι κινήθηκαν ανά ομάδες, προσπαθώντας να βρουν «καθαρά» μονοπάτια, χωρίς φύλαξη, για να περάσουν στην Ελλάδα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση μεταναστών στους συνοριοφύλακες στον Έβρο

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει