Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από τα νησιά με εντολή Μητσοτάκη

Σύσκεψη στο Μαξίμου

To πρωί της Πέμπτης λίγο πριν από τις 9 το πρωί κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ,  επιβιβάστηκαν στα καράβια για να αποχωρήσουν από το νησί της Λέσβου, ύστερα από τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και νησιώτες  με στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η απόφαση ελήφθη με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και έτσι ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η γενική απεργία στη Λέσβο, με τους κατοίκους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με απόφαση των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου, όλα τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

  • τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη
  • τους αντιπεριφερειάρχες και
  • τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, ενώ στις 12:00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
  • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει