Ενημέρωση με ένα κλικ

«Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή!»

Ποιος φωτεινός νους έστειλε τα ΜΑΤ στα ακριτικά μας νησιά;

«Ντροπή!» αυτή η λέξη έρχεται πρώτη στο μυαλό μας, όταν αντικρίζουμε διμοιρίες των ΜΑΤ να χτυπούν ανελέητα τους Έλληνες ακρίτες, τους ανθρώπους δηλαδή που εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια κουβαλούν μόνοι τους το βάρος που αναλογούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εδώ και μια πενταετία τα νησιά αυτά αποτελούν την κύρια πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων για ολόκληρη την Ευρώπη. Οι συμπολίτες μας είδαν μέσα σε μια νύχτα την ζωή τους να ανατρέπεται, την καθημερινότητα τους να αλλάζει προς το χειρότερο.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι βγάζουν εδώ και αρκετούς μήνες κραυγές αγωνίας, καθώς συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει απροχώρητο. Η υπομονή τους δοκιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό!

Τα ελληνικά νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας και ήδη στη Χίο το «καζάνι» δεν βράζει πια. Έσκασε μετά την λανθασμένη κίνηση της Κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ ώστε να…αποκατασταθεί η τάξη.

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα είναι σύνθετο. Δεν έχει μαγικές λύσεις και κάθε λάθος κίνηση-επιλογή από την Κυβέρνηση μπορεί να εκτραχύνει την κατάσταση.

Και αυτή η κίνηση, δυστυχώς, έγινε! Και αναρωτιέμαι, στα αλήθεια ποιος κυβερνητικός εγκέφαλος έκανε αυτή την ανιστόρητη πρόταση στον Πρωθυπουργό; Ποιος φωτεινός νους έστειλε τα ΜΑΤ στα ακριτικά μας νησιά;

Και αν πράγματι το πρότεινε κάποιος, βρίσκεται ακόμα στην θέση του μετά από όλα όσα έχουν συμβεί;

Αντί η Κυβέρνηση να δείξει την αλληλεγγύη της στους ακρίτες νησιώτες μας που «φυλάνε Θερμοπύλες» και να συμβάλει ώστε να λυθεί το ζήτημα, κάνει φάλτσες κινήσεις που θα αποβούν μοιραίες για την ίδια και για τον τόπο.

Η απάντηση στις αντιδράσεις των νησιωτών, δεν μπορεί να είναι τα ΜΑΤ και η καταστολή. Η απάντηση είναι ο ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος.

Φοβάμαι, όμως, ότι πλέον δύσκολα οι συμπολίτες μας από την Χίο και τα άλλα ακριτικά νησιά που δοκιμάζονται θα κάτσουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει