Ενημέρωση με ένα κλικ

Βασίλης Ντούμας για ΑΣΟΕΕ: «Ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το όπλο»

Για το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ όταν ένας ειδικός φρουρός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και απείλησε φοιτητές που του επιτέθηκαν μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας σε δηλώσεις του που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο ειδικός φρουρός «ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο διότι σήμερα θα ήταν μακαρίτης».

«Ο συνάδελφος ειδικός φρουρός είχε την ατυχία να φέρει στο χέρι του το λευκό κράνος που είναι εξάρτημα της ΔΙΑΣ. Εκεί αναγνωρίστηκε, αφού πρώτα είχε μεταβεί έξωθεν της ΑΣΟΕΕ να συναντήσει φιλικό οικείο πρόσωπο. Αναγνωρίστηκε από τους “μόνιμους κατοίκους” της ΑΣΟΕΕ και του επιτέθηκαν…».

«Μέχρι που σύρθηκε στο εσωτερικό μέρος της Σχολής και εκεί συνεχίστηκε να δέρνεται με ξύλα. Ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο διότι σήμερα θα ήταν μακαρίτης» τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει