Ενημέρωση με ένα κλικ

Κώστας Μουτζούρης: Δεν θέλουμε κέντρα χιλιάδων ανθρώπων

«Η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει απέναντί της 200.000 κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφορικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά, δήλωσε πως «εμείς δεν θέλουμε να φτιαχτούν αυτά τα κέντρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στις περιοχές μας».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Αντ1 σήμερα 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως «ζητήσαμε συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Χθες το βράδυ έλαβα μήνυμα από την Κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο και ότι θα προχωρήσει κανονικά το σχέδιο της».

«Έχει ληφθεί απόφαση τα νησιά μας, που είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή, να γίνουν «αποθήκες ψυχών» είπε και συνέχισε:

«Δεν θέλουμε τα χρήματα με τα οποία έχει πει η Κυβέρνηση ότι θα ενισχυθούν διάφορες υπηρεσίες στις περιοχές μας, εμείς θέλουμε να μείνουν ελληνικά τα νησιά, να μην εκφυλιστούν τα νησιά μας», είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Κώστας Μουτζούρης, συνεχίζοντας:

«Υπήρχε πρόταση για μετακίνηση πληθυσμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε ακατοίκητα νησιά, η οποία απορρίφθηκε. Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών ομονοούν και έχουν κοινή στάση και η Κυβέρνηση στέλνει διμοιρίες των ΜΑΤ».

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, συμπλήρωσε ότι «επεισόδια μπορεί να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Όπως προσέθεσε, «η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει απέναντι της 200.000 κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρά 10.000.000 κατοίκους στην υπόλοιπη χώρα».

«Αυτό που προτείνουμε είναι να γίνει μια δραστική αποσυμφόρηση των νησιών, για να δείξει η Κυβέρνηση ότι έχει πρόθεση να αποσυμφορήσει τα νησιά. Θέλουμε ενίσχυση του νοσοκομείου Λέσβου, ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας. Επί έξι μήνες ακούω διάφορα, έχω χάσει και εγώ και οι κάτοικοι την εμπιστοσύνη μου. Από γραφείου, οργανώνονται ωραία σχέδια, αλλά στο πεδίο της εφαρμογής», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει