Ενημέρωση με ένα κλικ

Καθηγητής μικροβιολογίας ΕΚΠΑ για τον κοροναϊό: Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου εκτιμά ότι είναι πλέον η έλευση του νέου ιού στη χώρα μας ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσάκρης,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το να έχουμε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε, ο περιορισμός του ιού είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, λόγω της ευκολίας με την οποία μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Όπως δείχνουν τα πράγματα είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα, επομένως είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε. Τα κρούσματα αφορούν τις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ο ιός μπορεί να είναι θανατηφόρος.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Τσακρής.

Ακόμα πρόσθεσε ότι, «Αν ξεφύγει από τα 3-4 πρώτα περιστατικά και χαθεί ο έλεγχος, μετά είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψεις. Εδώ όλα τα δεδομένα σε σχέση με τη μετάδοση και τη δυναμική όπως εξελίσσεται -αλλά και από τα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα που συνεχώς προκύπτουν- δείχνουν ότι ο ιός έχει όλα τα δεδομένα μετάδοσης όπως έχουν όλοι οι κλασικοί κορωναϊοί, δηλαδή μεταδίδεται στην ασυμπτωματική φάση, έχει πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό, μεταδίδεται τις πρώτες ημέρες της νόσου, πριν προλάβεις να πάρεις μέτρα. Είναι αρκετά πολύπλοκη η επιδημιολογία του ιού».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει