Ενημέρωση με ένα κλικ

Αστυνομικοί εξέδιδαν και προμήθευαν διαβατήρια σε κακοποιούς!

Κακουργηματικές διώξεις σε έξι αστυνομικούς

Εξέδιδαν και προμήθευαν με διαβατήρια αλλοδαπούς, κυρίως κακοποιούς, τα 33 μέλη κυκλώματος μεταξύ των οποίων και έξι αστυνομικοί, στους οποίους και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ποινικές διώξεις του εισαγγελέα έγιναν σήμερα 20 Φεβρουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη σχετική δικογραφία που είχε υποβάλει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από έρευνά της από το 2018.

Ήδη οι αστυνομικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθώς δεν είχε προχωρήσει η ποινική διαδικασία.

Πρόκειται για πέντε αστυφύλακες κι έναν ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα Παγκρατίου, Βριλησσίων, Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί και οι συνεργοί τους εξέδιδαν τα διαβατήρια για Αλβανούς κυρίως κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ακόμα και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Εξέδιδαν διαβατήρια επίσης και σε άτομα που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις – βιτρίνες.

Από τη δραστηριότητα αυτή αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, καθώς η «ταρίφα» κυμαινόταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι και γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομά της στην έρευνα.

Οι υπόλοιποι υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που μπορούσαν να εκδίδουν τα πλαστά έγγραφα.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας ο εισαγγελέας διέταξε τη συνέχιση της έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει