Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ζητά αναίρεση της απόφασης για Κορκονέα

«Εγώ παρέδωσα στην κοινωνία ένα πολύ αθώο και πολύ καλό παιδί. Η κοινωνία το επέστρεψε νεκρό»

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, ζητά την απόδοση δικαιοσύνης από τον Άρειο Πάγο για τον θάνατο του 15χρονου γιου της.

«Εγώ παρέδωσα στην κοινωνία ένα πολύ αθώο και πολύ καλό παιδί. Η κοινωνία το επέστρεψε νεκρό» είπε η ίδια στην κάμερα του MEGA.

Λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η Τζίνα Τζαλικιάν ζητά την αναίρεση μιας άδικης όπως λέει απόφασης.

«Από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας περιμένω να υιοθετήσει την εμπεριστατωμένη και σε σωστή εφαρμογή του νόμου στηριζόμενη αίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ούτως ώστε να αναιρεθεί μία απόφαση άδικη και ελλαττωματική», αναφέρει.

Η απόφαση του Εφετείου της Λαμίας, όπως επισημαίνει, δεν έλαβε καθόλου υπόψη τη συμπεριφορά του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Δεν εξέτασε καθόλου εάν η συμπεριφορά του Κορκονέα πριν τη στυγερή δολοφονία του Αλέξανδρου υπήρξε παραβατική.

Η Τζίνα Τζαλικιάν ακόμα και σήμερα πιστεύει πως η δολοφονία του γιου της δεν έχει ερευνηθεί πλήρως.

«Πιστεύω ότι δεν έχει ερευνηθεί η υπόθεση του Αλέξανδρου στο βάθος που θα έπρεπε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή λόγω του ότι είναι ένα συμβάν που έχει μείνει στην ιστορία του τόπου θα έπρεπε να ερευνηθεί και να φανούν τα πραγματικά αίτια της δολοφονίας του Αλέξανδρου», αναφέρει.

Εκφράζει ωστόσο την πικρία της ωστόσο για «κάποιους» που -όπως λέει- «πάτησαν» πάνω στη δολοφονία του Αλέξανδρου για δικά τους οφέλη.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλά άτομα. Το καθένα για δικά του οφέλη και συμφέροντα. Μέχρι που κάποιοι πάτησαν στη δολοφονία του Αλέξανδρου για να κατασκευάσουν προσωπικά αφηγήματα και να αποκτήσουν ένα ψίχουλο από την ιστορία της πολιτικής ζωής του τόπου μας».

Σε αντίθεση, ο δικός της Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί «αθώο» και «χαμογελαστό».

«Ο γυμνασιάρχης του σχολείου που φοιτούσε είχε πει ότι δεν πρότεινα τον Αλέξανδρο ούτε καν σε θεατρική παράσταση να υποδυθεί το ρόλο του κακού».

Σε περίπτωση, που γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Ποινικό Τμήμα, τότε, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα οδηγηθεί σε νέα δίκη για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, στη νομική βάση που θα θέσει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει