Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάτρα: Προφυλακιστέα η 27χρονη για το νεκρό βρέφος

Στο πλευρό της οι γονείς που επαναλάμβαναν πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη

Η 27χρονη που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σήμερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέως και Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Στο πλευρό της βρίσκονταν οι γονείς της επαναλαμβάνοντας πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρη τους.

Ο πατέρας της συντετριμμένος δήλωσε ότι η κόρη του κράτησε κρυφή την εγκυμοσύνη από όλους και πως δεν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος.

«Αν ήξερα κάτι, θα άφηνα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση;».

Η μητέρα της 27χρονης κατηγορούμενης, στο άκουσμα της απόφασης λύγισε, λέγοντας «πάρτε εμένα μέσα, πάρτε με και μένα, όχι το παιδάκι μου».

Υπενθυμίζεται πως η 27χρονη μετά τη γέννηση του μωρού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», τα ξημερώματα της Τετάρτης το έσκασε μαζί με το μωρό και σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει, ευρισκόμενη σε απόγνωση το άφησε στην ακτή, για να το βρει κάποιος και να το πάρει και πως δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει.

Η αιτία θανάτου του βρέφους σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».

Ο δικηγόρος της 27χρονης, Γιάννης Αποστόλοπουλος, ισχυρίζεται πως η γυναίκα βρίσκεται σε επιλόχια κατάθλιψη και έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Όπως εξήγησε: «η προθεσμία ζητήθηκε, ώστε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι στο παρόν χρονικό στάδιο ο βασικός μας ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει