Ενημέρωση με ένα κλικ

Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία τους, την ΠΟΕΔΗΝ, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «πλην των οριακών αυξήσεων που προβλέπονται στην ανταποδοτική και επικουρική σύνταξη σε όσους έχουν πάνω από 30 ασφαλιστικά έτη που είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουμε χάσει, με όλες τις άλλες διατάξεις που προβλέπει παγιοποιούνται οι αντιασφαλιστικές μνημονιακές διατάξεις που μετατρέπουν το σύστημα σε κεφαλαιοποιητικό, ανταποδοτικό, αφού πρώτα φρόντισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις να αδειάσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την ένταξη των μελών της στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, «που είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης. Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο».

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας που αρνείται. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας που μας συνάντησε απέκλεισε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη ένταξης στα ΒΑΕ. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό απεργούμε… Χορτάσαμε λόγια συμπάθειας… Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την κατάργηση των μνημνιακών αντιασφαλιστικών διατάξεων» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει