Ενημέρωση με ένα κλικ

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι στα δυτικά της ώρας προβλέπει για σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων και στο Αιγαίο, που θα φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και μετά το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις Κυκλάδες και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και στα δυτικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 7 με 8 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει