Ενημέρωση με ένα κλικ

«Τα κρούσματα ψώρας σε σχολεία δεν εμπνέουν ανησυχία»

Ο περιφερειακός διευθυντής καθησυχάζει για τα κρούσματα ψώρας στη Θεσσαλονίκη

Τη διαβεβαίωσης πως τα κρούσματα ψώρας σε σχολεία του Ευόσμου δεν εμπνέουν ανησυχία έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Θέλω να καθησυχάσω απόλυτα γονείς και εκπαιδευτικούς. Μιλάω συνεχώς και από την πρώτη στιγμή με τη γενική διεύθυνση της Περιφέρειας των υγειονομικών υπηρεσιών. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που μεταφέρθηκε από το σπίτι στο σχολείο. Προληπτικά κλείσανε τα δύο Δημοτικά και τα δύο νηπιαγωγεία που συστεγάζονται», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Έκανε ακόμη γνωστό πως πρόκειται για δύο κρούσματα τα οποία προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

«Κλείνουν τα συστεγαζόμενα σχολεία για να γίνει απολύμανση. Δεν υπάρχει ανησυχία. Οι υγειονομικές υπηρεσίες το επιβεβαιώνουν», σημείωσε επίσης,
Σύμφωνα με τους γιατρούς, όπως είπε ο ίδιος, η ψώρα μεταδίδεται μόνο με παρατεταμένη δερματική επαφή.

«Ακόμα κι αν ακουμπήσουμε το ίδιο στυλό, το ίδιο θρανίο, την ίδια καρέκλα δεν μεταδίδεται Έχουμε στείλει οδηγίες του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία, σε όλες τις σχολικές μονάδες», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη και κάλεσε τους γονείς να στέλνουν κανονικά τα παιδιά στο σχολείο ενώ έκανε γνωστό πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει