Ενημέρωση με ένα κλικ

Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020, ύστερα από επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Τμημάτων Ασφαλείας Μεγαρέων και Ασπροπύργου και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 26, 23, 21 και 16 ετών, μέλη της σπείρας.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστείας, εμπρησμού και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τον Νοέμβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, και προκαθορισμένους ρόλους, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες.

Πεδίο δράσης ήταν περιοχές της Δυτικής Αττικής και κυρίως Ελευσίνα, Μαγούλα, Μάνδρα, Ασπρόπυργος, Άνω Λιόσια και Αιγάλεω.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, μονοκατοικίες και διαμερίσματα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα αυτοκίνητα, είτε ιδιοκτησίας τους, που προηγουμένως φρόντιζαν να αποκρύπτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακολούθως κατόπτευαν το χώρο και εισέρχονταν στις οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, σχεδόν πάντα αφαιρούσαν από τις οικίες μαξιλαροθήκες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να τοποθετήσουν και μεταφέρουν τα κλοπιμαία.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και πιστόλι ρεπλίκα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί σαράντα μία (41) περιπτώσεις κλοπών από οικίες, ληστεία σε οικία και τρεις (3) κλοπές οχημάτων.

Όπως εξακριβώθηκε, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει