Ενημέρωση με ένα κλικ

Εύοσμος: Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων ψώρας!

Αύριο θα γίνει απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων

Σε σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν δύο κρούσματα ψώρας, με αποτέλεσμα να κλείσουν το 5ο και το 8ο Δημοτικό και δύο νηπιαγωγεία.

Οι διευθυντές των σχολείων του συγκροτήματος κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενημερώνοντας τόσο την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και τον Δήμαρχο Ευόσμου, με απόφαση του οποίου τα δύο νηπιαγωγεία και τα δύο δημοτικά σχολεία έκλεισαν από εχθές Τετάρτη.

Το 20ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, ενώ την Παρασκευή, όλα τα σχολεία του συγκροτήματος θα παραμείνουν κλειστά, καθώς θα γίνει απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

Όπως τόνισε o Κωνσταντίνος Μόδιας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 8ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, με βάση την ενημέρωση που είχε από τη διεύθυνση του σχολείου, το ένα κρούσμα αφορούσε σε παιδάκι νηπιαγωγείου και το δεύτερο σε μαθητή του 5ου Δημοτικού.

«Μας ενημέρωσαν πως το σχολείο μας θα μείνει κλειστό, μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα γίνει απολύμανση. Τα σχολεία έκλεισαν για προληπτικούς λόγους, μην κολλήσουν και τα άλλα παιδάκια. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Περιμένουμε να γίνει η απολύμανση και από Δευτέρα το σχολείο θα ανοίξει και πάλι» ανέφερε ο κ. Μόδιας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 20ου Δημοτικού, Θεολόγης Χριστοφορίδης, ανέφερε πως το θέμα αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία, σε συνεννόηση πάντα με τον σύλλογο διδασκόντων και με τη διεύθυνση του σχολείου και δεν υπάρχει καμία αναστάτωση.

«Προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε και μάθαμε για το συγκεκριμένο μικρόβιο, πως αν κάποιος εμφανίσει κρούσματα σήμερα, σημαίνει ότι έχει προσβληθεί από 2 έως 6 εβδομάδες νωρίτερα, άρα δεν θα είχε κάποιο νόημα να κλείσει το σχολείο μας. Με εντολή και οδηγία του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μας είπαν ότι το σχολείο μας δεν θα κλείσει για τα κρούσματα ψώρας. Μόνο για αύριο Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό, οπότε θα γίνει και η απολύμανση» επισήμανε ο κ. Χριστοφορίδης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει