Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΣΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, με τους πολίτες να καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την κινητοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της Πρωτοβουλίας διένειμαν, σήμερα 13 Φεβρουαρίου περισσότερα από 1000 ενημερωτικά φυλλάδια στην υπαίθρια αγορά της οδού Κανάρη, απέναντι από το κτίριο διοίκησης του ΟΑΣΘ.

«Η διαδικτυακή ανταπόκριση του κόσμου για την επερχόμενη κινητοποίησή μας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου, επισημαίνοντας πως «πλέον πείστηκαν και οι πιο καχύποπτοι ότι εάν δεν κινητοποιηθούμε όλοι ενεργά, δεν πρόκειται να αλλάξει η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις μετακινήσεις μας με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ».

«Είμαστε ενάντια στην παραχώρηση των 25 περιαστικών δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ», σημείωσε και πρόσθεσε: «τα 60 οχήματα του ΟΑΣΘ που θα εξοικονομούσαν για να καλυφθούν ανάγκες, έρχονται τη στιγμή που ήδη 90 οχήματα αποσύρθηκαν τον Ιανουάριο και άλλα 44 είναι προ των πυλών να σηκώσουν χειρόφρενο επειδή έχουν ελαττωματικά σασί». Η Πρωτοβουλία ζητάει -μεταξύ άλλων- νέα λεωφορεία, άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, ασφαλή, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση κ.ά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει