Ενημέρωση με ένα κλικ

Βύρωνας: Μαθητές έδειραν άγρια 17χρονο

Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 17χρονου μέσα σε σχολείο στο Βύρωνα είχε σαν θύτες μαθητές του 1ου γυμνασίου του Βύρωνα και δυο μαθητές λυκείου.

Το σοκαριστικό περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα και μετά τη δημοσιοποίησή του, το 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναφέρει πως ο 17χρονος, που θέλησε να προστατεύσει την μικρή του αδερφή που δεχόταν bullying από συμμαθητές της, δέχτηκε την άγρια επίθεση από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου και άλλους δυο μαθητές, από το Λύκειο.

Τα όσα είπε ο 17χρονος, μόνο σοκ προκαλούν. Όταν ζήτησε το λόγο για τις επιθέσεις που δεχόταν η αδερφή του, η «απάντηση» ήταν να του στήσουν καρτέρι για να τον χτυπήσουν αλύπητα!

«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές. Δεν ήξερα από που έτρωγα την κάθε μπουνιά και κλωτσιά, ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο 17χρονος και συνέχισε:

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα».

Ο ξυλοδαρμός του έγινε μπροστά στα μάτια της, ανήμπορης να αντιδράσει, μικρής του αδερφής.

«Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώνουν», είπε το κορίτσι. Είπε πως προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ένα άλλο παιδί την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι για να μην επέμβει!

Η ανακοίνωση του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα

Την Δευτέρα 10/2/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με τη συμμετοχή και δυο μαθητών του Λυκείου μας.

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δυο μαθητών όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.

Προχώρησε επίσης στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου μας, το οποίο μας προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας.

Κυρίως, επειδή συνέβη σε ένα σχολείο της Αθήνας, το οποίο επί σειρά ετών έχει επιτύχει την αρμονική συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων, την συνεχή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και την ανάληψη πολλαπλών δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει