Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεταναστευτικό: Αναβρασμός στα νησιά για την επίταξη εκτάσεων για κλειστές δομές

Η κατάσταση του μεταναστευτικού στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους.

H συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τους δημάρχους από τα νησιά, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης ότι δεν θα παρευρεθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακυρώθηκε και επισήμως από την πλευρά του υπουργού.

Ωστόσο, την Πέμπτη (13/2) προγραμματίζεται εκδήλωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Λέσβου έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη δήλωσε ότι θα μεταβεί κανονικά στην Αθήνα την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Διακοπή διαλόγου με την κυβέρνηση μέχρι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και στήριξη των κινητοποιήσεων τις οποίες αποφάσισαν τα δημοτικά συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά αποφάσισε την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου που συνεκλήθη εκτάκτως.

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο της Δ. Λέσβου αποφάσισε να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της περιοχής κοντά στην Καράβα, όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί η νέα δομή, έτσι ώστε να σταματήσουν οι όποιες εργασίες.

Στη Χίο, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε καμία υπηρεσία του δήμου να μη βοηθήσει στη διαδικασία δημιουργίας της νέας δομής. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί προσφυγή κατά της ΠΝΠ στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να δρομολογηθούν συναντήσεις ενημέρωσης με τους ευρωβουλευτές και τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στη Λέρο. Οι μόνιμοι κάτοικοι της Λέρου είναι 8.500 και οι μετανάστες που βρίσκονται στο νησί είναι 3.500.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει