Ενημέρωση με ένα κλικ

Mαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από την Κίνα: Με κλείδωσαν στο ξενοδοχείο με σεκιούριτι

Τι λέει ο Έλληνας που βρίσκεται σε απομόνωση σε θάλαμο του «Σωτηρία»

Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε στην Κίνα με την κατάσταση συναγερμού για τον κοροναΐό μίλησε ο Έλληνας που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

«Έχω έρθει προχθές από την Κίνα. Είμαι ακόμα σε μια δύσκολη κατάσταση και γιατί προσπαθώ να λάβω μέτρα προστασίας για το σπίτι μου. Ήμουνα 14 μέρες κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο χωρίς να με ακουμπάει άνθρωπος χωρίς να έρχομαι σε επαφή με άνθρωπο» είπε ο επιχειρηματίας, Γιώργος Ιντζές μιλώντας στο STAR.

«Έμεινα κλεισμένος μέσα σε ένα ξενοδοχείο. Τρώγαμε αυγά και ψωμί»

«Εμένα με κρατήσανε στο ξενοδοχείο που μένω, μόνο μου με έναν σεκιούριτι και κλειδώσανε το ξενοδοχείο κι εγώ έμεινα εκεί γιατί εγώ μένω συνέχεια εκεί πέρα. Δεν υπήρχε τίποτα. Στην κουζίνα του εστιατορίου πέρναμε λίγα αυγά, ψωμί και την βγάλαμε έτσι. Με αφυδατωμένα noodles» είπε ο ίδιος.

Από την πόλη Τρουπάν, 3.500 χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ουχάν, ο Γιώργος Ιντζές κατάφερε τελικά να φτάσει μετά κόπων και βασάνων στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

«Εγώ προτίμησα να φύγω με την ομαλή οδό, με ένα χαρτί της πρεσβείας. Τελικά έφυγα και μετά από δύο μέρες έφτασα. Έφυγα από την Τρουπάν με -16 βαθμούς. Προσπάθησα να περάσω με τα χίλια ζόρια στην πρωτεύουσα από εκεί να πάρω το αεροπλάνο για Πεκίνο και από το Πεκίνο να έρθω εδώ, Αθήνα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι παντού. Είναι πολύ αυστηρά. Όλοι οι άνθρωποι στο αεροπλάνο είναι με μάσκα» είπε ο επιχειρηματίας.

«Αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω γι’ αυτό ήρθα στην Ελλάδα»

Ο κ. Ιντζές δραστηριοποιείται στην Κίνα 10 χρόνια. Κάνει έκκληση η Ελλάδα να στείλει κρατική βοήθεια. Αυτό που χρειάζονται εκεί λέει, είναι μάσκες.

«Πρέπει να βοηθήσουμε αυτό τον λαό που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή. Σήμερα Κινέζοι φίλοι μου ζητήσανε να τους στείλω μάσκες. Αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω εκεί γιατί δεν ξέρουμε ακόμη που θα καταλήξει γι΄ αυτό και ήρθα πίσω, αλλιώς δεν θα ερχόμουνα» είπε.

«Είμαι κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο, μπαίνουν μόνο νοσηλευτές»

Μέσα από τον θάλαμο του «Σωτηρία» στο οποίο θα βρίσκεται για τις επόμενες 14 ημέρες, ο τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων, Γιάννης Μερσινιάς, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο μέσω Facebook, ενώ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μέσα από την καραντίνα.

«Περιμένω να περάσουν οι μέρες. Είναι σαν ένα νοσοκομειακό δωμάτιο, λιτό, απλό. Υπάρχει πόρτα ασφαλείας βέβαια. Δεν μπορώ να μπω, να βγω έξω. Μπαίνουν μέσα μόνο με ειδικά ενδύματα. Με τα δωμάτια που έχουν φτιάξει που είναι αρνητικής πίεσης, έτσι ώστε να μην βγαίνει τίποτα όταν ανοίγει η πόρτα» είπε ο Γιάννης Μερσινιάς.

Είχε εγκλωβιστεί στην πόλη Ιτσάνγκ. Έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ελλάδα μαζί με μια ακόμη Ελληνίδα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο χώρο που νοσηλεύονται οι δύο ασθενείς υπάρχει αυστηρή φύλαξη. Την ίδια ώρα τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει