Ενημέρωση με ένα κλικ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Ο καιρός, σήμερα (10/02), αναμένεται να είναι νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει έστω και μικρή άνοδο.

Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διψήφιες οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας

Ο υδράργυρος θα ανέβει και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι διψήφιες σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 16, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 14 και στην Κρήτη από 2 έως 15.

Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση. Στα κεντρικά τμήματα του πελάγους, θα προέρχονται από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και, από το απόγευμα, από νοτιοδυτικές μέχρι 5.

Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και, από το μεσημέρι, 4 έως 6 και τοπικά έως 7.

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Οι άνεμοι, στο Βόρειο Ιόνιο, θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στα νότια τμήματα του πελάγους θα προέρχονται αρχικά από τα βόρεια και -από το μεσημέρι- από τα δυτικά έως 4 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συννεφιά σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική, με τους ανέμους να πνέουν από τα δυτικά με ένταση έως και 5 μποφόρ, ιδίως από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει