Ενημέρωση με ένα κλικ

Αργολίδα: Στους δρόμους οι σχολικές καθαρίστριες

«Εκτός από υποχρεώσεις έχουμε και δικαιώματα!»

Τα μέλη του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών Αργολίδας πραγματοποίησαν πορεία σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, το πρωί και στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας τους.

Η πορεία κατέληξε έξω από το Δημαρχείο Ναυπλίου, όπου έγινε συμβολική διαμαρτυρία ενώ στην συνέχεια το προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, όπου του μετέφερε τα αιτήματα τους.

Σε ανακοίνωση τους οι σχολικές καθαρίστριες αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων γυναίκες) έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 19 έτη συνεχούς εργασίας), ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καμία ανταπόκριση στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο, τα οποία εξακολουθούν και υφίστανται, δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει