Ενημέρωση με ένα κλικ

ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ

Κατά μέσο όρο 50 περιστατικά παραμένουν στην λίστα αναμονής για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που ζητά προσλήψεις επιπλέον προσωπικού.

“Στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ, αντί 3.000 που θα έπρεπε να λειτουργούν. Για έξι εκατ. πληθυσμό στην Αττική και τις γύρω περιοχές, νησιά λειτουργούν 224 αντί τριπλάσιου τουλάχιστον αριθμού. Το προσωπικό λιγοστεύει αφού δεν γίνονται προσλήψεις και έχουμε μόνο αποχωρήσεις γι’ αυτό αντί να ανοίγουν, κλείνουν κρεβάτια ΜΕΘ” σημειώνει.

“Στο Θριάσιο Νοσοκομείο η ΜΕΘ 8 κλινών λειτουργεί πια με 7 κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού. 100 κλίνες ΜΕΘ έτοιμες εξοπλισμένες είναι κλειστές λόγω αδυναμίας στελέχωσης. Η λύση δεν είναι η ενοικίαση από τον ιδιωτικό τομέα κλινών ΜΕΘ που λόγω επιτακτικών αναγκών καθίσταται αναγκαία αυτή τη στιγμή αν και κοστίζει ακριβά στο δημόσιο. Το κόστος ενοικίασης είναι πολύ μεγάλο. Για τις 81 ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ το κράτος θα πληρώνει μέσω ΕΟΠΠΥ για τον κάθε ασθενή από την 1η έως την 3η ημέρα 800ευρώ την ημέρα, από την 4η ημέρα έως την 15η 550 ευρώ την ημέρα και από την 16η ημέρα και μετά όσο χρειασθεί νοσηλεία σε ΜΕΘ 400 ευρώ την ημέρα” συμπληρώνει η ΠΟΙΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει τέλος, η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα πρέπει να προσλάβει 2.000 επικουρικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει