Ενημέρωση με ένα κλικ

Χιόνια αυτή την ώρα σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Μαλακάσα

Κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω λόγω χιονόπτωσης

Στον «πάγο» θα παραμείνει και σήμερα η χώρα, σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση καιρού από την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αυτή την ώρα  έντονη χιονόπτωση έχει ξεκινήσει σε περιοχές των βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιος Στέφανος έχουν ήδη «ντυθεί» στα λευκά.

Σύμφωνα με το meteo τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Πέμπτης θα είναι το ισχυρό ψύχος, οι βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Ενδεικτικές του ψυχρού καιρού είναι οι τιμές θερμοκρασιών που κατέγραψαν το πρωί της Πέμπτης οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν κατά τόπους στο οδικό δίκτυο το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προτρέπει τους πολίτες να συμβουλεύονται την υπηρεσία «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων.

Στον χάρτη για τον καιρό που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατούν το βράδυ της Πέμπτης 5/2 προς Παρασκευή 6/2 σε μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αυτόν, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής 07/02 οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη 06/02 και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή 07/02.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει