Ενημέρωση με ένα κλικ

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα σχολεία είτε θα παραμείνουν κλειστά είτε θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και του παγετού.

Ειδικότερα:

  • Στην Π.Ε. Φλώρινας, έπειτα από απόφαση των δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμύνταιου και των Δήμο Πρεσπών.
  • Στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Εορδαίας ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ στο Δήμο Βοΐου.
  • Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στον δήμο Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.
  • Επίσης, στον Έβρο δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στους οικισμούς ΡούσσαΓονικόΜεγάλο ΔέρειοΠετρόλοφοΣιδηροχώριΣιδηρώΑγριάνη και το γυμνάσιο Λαβάρων.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στις προαναφερθείσες περιοχές η χιονόπτωση είναι έντονη, το ύψος του χιονιού είναι ήδη στο μισό μέτρο, ενώ με τον υδράργυρο στους -3 βαθμούς, υπάρχει παγετός που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών: Η κίνηση των λεωφορείων είναι πάρα πολύ δύσκολη στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου, με τις κλίσεις αλλά και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω του παγετού. Ο δήμαρχος Σουφλίου, σημείωσε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση των συνεργείων της Περιφέρειας αλλά και του δήμου, προκειμένου να μην αποκλειστούν οικισμοί και να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει