Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε κρίσιμη κατάσταση οι εγκαυματίες της Motor Oil

Παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ οι τέσσερις εγκαυματίες εργαζόμενοι

Οι τέσσερις εγκαυματίες εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το εργατικό ατύχημα εκτός των άλλων ανέδειξε την έλλειψη διαθέσιμων κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών και την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν όλα τα δημόσια κρεβάτια σε ΜΕΘ και να αναπτυχθούν και άλλα περισσότερα στα δημόσια νοσοκομεία.

Θυμίζουμε ότι οι εγκαυματίες μετά το ατύχημα μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκαν και αργότερα μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Θριάσιο».

Λόγω έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του «Θριασίου», δύο από τους τέσσερις εγκαυματίες παρέμειναν εκτός ΜΕΘ για ένα 24ωρο και νοσηλεύονταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη βαρύτητα των περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΚΑΤ πρόκειται να μπει σε διαδικασία αφύπνισης το επόμενο 24ωρο, καθώς παρουσιάζει σημάδια αναπνευστικής βελτίωσης, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει