Ενημέρωση με ένα κλικ

Μυτιλήνη: Επιθέσεις αγνώστων με κράνη και ρόπαλα στο κέντρο της πόλης

Ομάδα 20 περίπου νεαρών με κράνη και ρόπαλα αναστάτωσαν χθες το βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαίωσαν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μετά τα μεσάνυχτα ώρες στους δρόμους οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους.

Επίσης, επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ,  όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Η  ίδια ομάδα νεαρών -πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα- έκαναν «ελέγχους» στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ, σε σπίτια και μαγαζιά για να διαπιστώσουν εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο.

Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Πριν από λίγο με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Επίσης η Πυροσβεστική επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού.

Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές Δευτέρα το βράδυ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει