Ενημέρωση με ένα κλικ

Κρήτη: Γιατρός ασελγούσε για χρόνια στο παιδί της πρώην συζύγου του

Σε αναστολή καθηκόντων ο γιατρός που καταδικάστηκε για ασέλγεια στο παιδί της πρώην συζύγου του

Σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου καταδικάστηκε γιατρός που υπηρετεί ως ειδικευόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, ενώ τέθηκε επίσης σε αναστολή καθηκόντων.

 Ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στον ανήλικο γιο της πρώην γυναίκας του. Αν και ο κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για την πράξη της «αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη».

  Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο το γιατρό επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του «σύννομου πρότερου βίου», το οποίο διατηρήθηκε -όπως προβλέπει ο νόμος- και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή κατά έξι μήνες.

  Να σημειωθεί πως ο γιατρός έχει καταδικαστεί και για κακούργημα καθώς τον περασμένο Ιούνιο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο για βιασμό, αποπλάνηση παιδιού, αλλά και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ωστόσο, δεν οδηγήθηκε ποτέ στην φυλακή, καθώς είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, υπό όρους.

  Επιμένει πως είναι αθώος – Τι κατέθεσε η μητέρα

  Στη δίκη εξετάστηκαν ως μάρτυρες η πρώην γυναίκα του παιδιού, που σήμερα είναι φοιτητής, η νυν σύντροφος του κατηγορούμενου, αλλά κι ένας ψυχίατρος ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αμφισβητώντας τόσο τους ισχυρισμούς του φερόμενου παθόντος, όσο και της μητέρας του και υποστήριξε ότι είναι αθώος.

  Κατόπιν, ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, η οποία μεταξύ άλλων είπε ότι θεωρεί ως «απόλυτα ειλικρινή και χωρίς ίχνος εμπάθειας για τον κατηγορούμενο» την κατάθεση που είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια στις αρχές η μητέρα του φερόμενου παθόντος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πείστηκε από την κατάθεση της μητέρας, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «λεπτομέρειες που δεν μπορείς να τις επινοήσεις».   Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο το γιατρό, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Τον κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 7 ετών  

Ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών σε βάρος του ανήλικου παιδιού που είχε αποκτήσει η -πρώην- γυναίκα του από προηγούμενο γάμο. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την ηλικία των 7 ετών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο γιατρός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του ανηλίκου από το 2005 έως το 2014. Σύμφωνα με τις αρχές, ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του αγοριού για εννέα ολόκληρα χρόνια, μέχρι το παιδί να γίνει 16 ετών.

  Ο ανήλικος αποκάλυψε, ωστόσο, στη μητέρα του το 2015 τα όσα φέρεται να περνούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, αφότου εκείνος χώρισε μαζί της και αποχώρησε από την οικογενειακή εστία.

  Ποινή κάθειρξης 16 ετών, αλλά ελεύθερος   Τον περασμένο Ιούνιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις χωρίς να του χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της υποχρέωσης διαμονής του στο Ηράκλειο και της απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα σε απόσταση 200 μέτρων από το ίδιο, το σπίτι του και το χώρο εργασίας της μητέρας του.

Αναστολή καθηκόντων – Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

  «Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για “βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου” και “αποπλάνηση παιδιού”, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο. Την Πέμπτη 30/1/2020 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου της Κρήτης στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε από σήμερα 3/2/2020 σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει