Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Πέθανε ο παλαίμαχος της ΑΕΚ και του ΟΦΗ

Ο θρύλος του κρητικού ποδοσφαίρου «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ένας από τους θρύλους του κρητικού ποδοσφαίρου, δεν βρίσκεται πια στη ζωή, καθώς άφησε την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο του Νησιού, μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, του ΟΦΗ, του Εργοτέλη και του Ηρόδοτου, που είχε φθάσει μέχρι και την Εθνική Ελλάδας, είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι τον περασμένο Οκτώβριο και έκτοτε «πάλευε» να μείνει στη ζωή.

Τελικά όμως δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά το κρητικό, όπου είχε δημιουργήσει και τις διάσημες ακαδημίες του Λίντο.

Ο Παπαδόπουλος γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1950 και ξεκίνησε στον Εργοτέλη, έπειτα αγωνίστηκε για 13 χρόνια στον ΟΦΗ και οι δύο τελευταίοι «σταθμοί» της καριέρας του ήταν η ΑΕΚ και ο Ηρόδοτος.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική. Αρχικά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, τον οποίο την σεζόν 1984-85 οδήγησε στην Γ΄ Εθνική, έπειτα από αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας.

Το 1985 συνεργάστηκε με τον Ευγένιο Γκέραρντ, αναλαμβάνοντας την ακαδημία του ΟΦΗ μέχρι και το 1997.

Από το 2002 μέχρι το 2006 εργάστηκε στις ακαδημίες του Εργοτέλη, ενώ διατηρούσε τις ακαδημίες «Λίντο Σόκερ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει