Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων: Θα έρθει και στην Ελλάδα ο κοροναϊός

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων

Αργά ή γρήγορα ο κοροναϊός θα έρθει και στην Ελλάδα, εκτιμά ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, «γνωρίζουμε πως σε κάθε χώρα ένα ποσοστό ανθρώπων θα κάνει κοινό κρυολόγημα, τα συμπτώματα τώρα του κοροναϊού είναι αρχικά τα ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος».

Η διαφορά είναι ότι σε χρονικό διάστημα 4 με 5 ημερών, ο βήχας δεν υποχωρεί, αρχίζει η δύσπνοια και οδηγούνται στο νοσοκομείο και στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σημείωσε, δε, πως δε γνωρίζουμε το πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση και η εκτίμηση κινδύνου, που θα έκανε εκείνος για την Ελλάδα, είναι πως κάποια στιγμή θα έρθει και στη χώρα μας.

«Στην παρούσα φάση δεν έχουμε ευτυχώς δεδομένα, κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαργαλιάνος.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει διαφοροποίηση αν έρθει ο ιός τον Απρίλιο, αντί για τον Φεβρουάριο, ο κ. Γαργαλιάνος είπε πως «και αυτό έχει σημασία για την εσωτερική μετάδοση, αν έρθει,  για να διασπαρεί από το περιστατικό στους υπόλοιπους Έλληνες, αυτό τον διαφοροποιεί όσον αφορά το θέμα του κλίματος».

«Φαντάζομαι ότι αν παίρνουμε τα μέτρα που τα παίρνουμε τα μέτρα και αυτή της στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ένα σχέδιο δράσης και έχει στείλει οδηγίες σε όλα τα νοσοκομεία δημόσια και ιδιωτικά της χώρας ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό χωρίς να διασπαρεί», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει