Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων: Κάποια στιγμή θα έχουμε κρούσμα κοροναϊού στην Eλλάδα

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος

Για την εξάπλωση του κοροναϊού και την πιθανότητα εμφάνισής του και στη χώρας μας μίλησε ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

«Τα συμπτώματα του κοροναϊού είναι ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος» ανέφερε ο κ. Γαργαλιάνος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και συνέχισε: «Η διαφορά είναι ότι σε χρονικό διάστημα 4-5 ημερών ο βήχας δεν υποχωρεί, αρχίζει η δύσπνοια και οι ασθενείς οδηγούνται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν γνωρίζουμε το πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση και η εκτίμηση κινδύνου που θα έκανε εκείνος για την Ελλάδα είναι πως κάποια στιγμή θα έρθει και στη χώρα μας, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχουμε ευτυχώς δεδομένα. «Κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαργαλιάνος.

 Ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμόξεων αναφέρθηκε ακόμα στην σημασία που θα έχει η χρονική στιγμή που θα εμφανιστεί στη χώρα μας ο κοροναϊός.
«Έχει σημασία για την εσωτερική μετάδοση, αν έρθει, για να διασπαρεί από το περιστατικό στη χώρα στους υπόλοιπους Έλληνες, αυτό τον διαφοροποιεί όσον αφορά το θέμα του κλίματος, τώρα, αν είναι εισαγόμενο από την Κίνα ή από την Ευρώπη που έχει πάει από τη Κίνα στη Ευρώπη κι από την Ευρώπη σε εμάς, την υπόλοιπη εννοώ, τα πράγματα αλλάζουν, δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά φαντάζομαι ότι, αν παίρνουμε τα μέτρα, που τα παίρνουμε τα μέτρα, και αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ένα σχέδιο δράσης και έχει στείλει οδηγίες σε όλα τα νοσοκομεία δημόσια και ιδιωτικά της χώρας, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό χωρίς να διασπαρεί» εξήγησε ο ίδιος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει