Ενημέρωση με ένα κλικ

Συγκέντρωση συνταξιούχων σήμερα στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Προηγήθηκε στις 12 μ. συνέντευξη Τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Άμεση και δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και στρώνει το δρόμο για τα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα, δίνουν σήμερα, Τρίτη, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις, με διπλή αγωνιστική παρέμβαση έξω από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο από την περασμένη Παρασκευή δημοσιοποίησε επίσημα το νομοσχέδιο στη «δημόσια διαβούλευση».

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έδωσε συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο.

Λίγο αργότερα, στις 4.30 μ.μ., τα συνδικάτα διοργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο.

Οι σημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις αποτελούν συνέχεια των πολύμορφων πρωτοβουλιών που ξεδιπλώνουν εδώ και καιρό Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, σε συντονισμό με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα, για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να δοθεί απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που παρουσιάζει τον… ρετουσαρισμένο νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου ως «σωτηρία», την ίδια ώρα που σχεδιάζει το επόμενο αντιασφαλιστικό χτύπημα μέσα στο 2020, που είναι η παράδοση των επικουρικών συντάξεων στον χρηματιστηριακό τζόγο και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Αποφάσεις για απεργία έχουν ήδη πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Αγρινίου, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ηρακλείου, Χανίων, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, ΟΕΝΓΕ και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Απόφαση απεργιακής κινητοποίησης έχει πάρει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ.

Θεσσαλονίκη: Καθημερινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων

Εξορμήσεις ενημέρωσης για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποιούν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σωματείων και Επιτροπών Αγώνα, με μικροφωνικές στις λαϊκές της Βούλγαρη (Ανατολική Θεσσαλονίκη) και της Ξηροκρήνης (Δυτική Θεσσαλονίκη), καθώς και στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, έγινε συζήτηση με σκοπό να αποκαλυφθούν τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας που κάνει λόγο για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και αυξήσεις στις συντάξεις.

Κάλεσαν το λαό να δώσει μαζική απάντηση, με συμμετοχή στην απεργία, ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν και για το συλλαλητήριο που οργανώνεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις.

Το πλατύ άνοιγμα συνεχίστηκε και χτες με εξορμήσεις στις ΒΙΠΕ Σίνδου και Κιλκίς. Σήμερα το πρωί προγραμματίζονται εξορμήσεις στους Τερματικούς Σταθμούς του ΟΑΣΘ, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στον σταθμό ΙΚΕΑ, ενώ το απόγευμα θα συνεχιστεί με μαζικές εξορμήσεις στα εμπορικά κέντρα ONE «SALONICA» και «COSMOS» και αύριο, Τετάρτη, στο εμπορικό κέντρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Αντίστοιχο άνοιγμα έχει σχεδιαστεί από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με εξορμήσεις τις επόμενες μέρες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε υπηρεσίες δήμων, σχολεία, εφορίες, υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, στον ΕΦΚΑ, σε παραρτήματα του ΙΚΑ κ.α.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει