Νίκαια: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ηλικιωμένων από φλεγόμενο διαμέρισμα στη λεωφόρο Φλέμινγκ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε πολυκατοικία – Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισε ένας ένοικος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Αναστάτωση επικράτησε νωρίς το πρωί στη Νίκαια, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Φλέμινγκ. Οι φλόγες επεκτάθηκαν ταχύτατα στο εσωτερικό του οικήματος, προκαλώντας πυκνούς καπνούς που κάλυψαν άμεσα τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, εγκλωβίζοντας πολλούς ενοίκους.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα να σπεύδουν στο σημείο, επιστρατεύοντας μάλιστα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα για τη συνδρομή στην επιχείρηση. Οι δυνάμεις προχώρησαν σε εκκένωση της πολυκατοικίας, απεγκλωβίζοντας οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Μεταξύ των διασωθέντων, δύο ηλικιωμένοι χρειάστηκαν τη βοήθεια των πυροσβεστών για να βγουν με ασφάλεια από το σπίτι τους, ενώ ένας εξ αυτών διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, λόγω εισπνοής καπνού.
Ένοικος της πολυκατοικίας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε στον έκτο όροφο: «Άνοιξα την εξώπορτα και ήρθε ένα ντουμάνι. Δεν μπορούσαμε να δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την αποπνικτική κατάσταση στο κλιμακοστάσιο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο που ήρθε σε επαφή με στρώμα, με την ακριβή αιτία να παραμένει υπό διερεύνηση.